Voleybol

İnegöl Belediyespor'da kriz!

19 Aralık 2014 Cuma 18:46 - Son Güncelleme 19 Aralık 2014 Cuma 18:49

İnegöl Belediyespor'un Kübalı oyuncusu İsmael Fernandes Luka, takımdan ayrıldı.

Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden İnegöl Belediyespor'un Kübalı oyuncusu İsmael Fernandes Luka, takımdan ayrıldı.

İnegöl Belediyespor'un kulüp başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'de voleybol alt yapısı olmadığı için tüm takımların 3 yabancı hakkını kullandığını söyledi.

Aktaş, kendilerinin de sezon başı Estonyalı Kert Toobal ile Kübalı İsmael Fernandes Luka ile Raydel Poey Romero'yı transfer ettiklerini hatırlattı.

Kübalı oyuncuların ligin 6. haftasında oynanan Beşiktaş maçı öncesi takımdan ayrıldığını Fernandes'in daha sonra pişman olduğu için takıma geri döndüğünü belirten Aktaş, Fernandes'in hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesi tekrar takımdan ayrıldığını dile getirdi.

Daha önce bu konuyla alakalı hukuki sürecin başlatıldığını, bunun da Voleybol Federasyonuna bildirildiğini ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

"Federasyondan da Uluslararası Voleybol Federasyonuna (FIVB) bu işin üst birliğine özellikle bilgi verilmesini arzu ettik. Poey arkadaşımız gitti. Elini kolunu salla sallaya başka takımla anlaştı ve şimdi voleybol oynamaya devam ediyor. Tabi Fernandes arkadaşımız geriye döndü. Pişman olduğunu, hata ettiğini söyledi. İlginçtir, salı gününden itibaren Fernandes arkadaşımızda yok. Kendisiyle ilgili dün bize bir yazı geliyor ve Fernandes'in de bir başka takımda oynayabileceğiyle ilgili bir yazı. Konuyu Federasyona dakika dakika iletmemize rağmen üzülerek söylüyorum. Federasyon şu an şokta. Hem federasyon başkanımızla hem başkan yardımcımızla da konuyu konuştuk. Oyunculara tüm ödemeleri yaptık. Hatta transfer konusunda Voleybol Federasyona 25 bin avro ödeme yapıldı."

Bir oyuncunun sözleşmesinin devam ettiği halde başka bir kulüple nasıl anlaştığını anlayamadıklarını sözlerine ekleyen Aktaş, şöyle devam etti:

"Biz zaten Brezilyalı bir sporcu ile anlaşmıştık. İkinci yarıdan itibaren oynayacak. Sadece Fenerbahçe maçında Fernandes bizimle beraber oynayacaktı. Ama evindeki sıkıntılardan, problemlerden dolayı 1 hafta öne almış oldu. Ben sadece bir sporcunun bizde oynarken, başka bir takımla flört ederek bu işin anlaşma zeminini hazırlamasını ve bizden ayrıldıktan iki gün sonra bize bunun yazı ile eletilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu işin Federasyonu neden var? Biz nasıl Dünya'daki en önemli 5 Voleybol Liginden bir tanesiyiz? diyoruz. Ben bunu yetkililere soruyorum."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz