Motor Sporları

Sofuoğlu: "Son virajda kazandım"

19 Nisan 2015 Pazar 20:05 - Son Güncelleme 19 Nisan 2015 Pazar 20:08

Kenan Sofuoğlu, TRT’ye özel açıklamalarda bulundu.

Sofuoğlu: Son virajda kazandım
Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nın Hollanda'da düzenlenen 4. ayağını kazanan Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, TRT’ye özel açıklamalarda bulunarak yarışı son virajda kazandığını söyledi.

Hollanda'nın Assen kentiyle aynı adı taşıyan 4 bin 542 metrelik pistte 18 tur üzerinden yapılan mücadeleyi birinci olarak tamamlayarak üst üste ikinci yarışını kazanan Kenan Sofuoğlu, yarışın hemen ardından TRT Kent Radyo İstanbul’da yayımlanan Spor Kulübü programına telefonla katılarak Eray Ergün’ün sorularını yanıtladı. İspanya’daki yarışı kazanmanın moraliyle Hollanda’ya geldiklerini kaydeden Sofuoğlu, “ Büyük bir çekişmeden sonra yarışı son virajda kazandık. Şampiyona için çok önemli puanlar kazandık. Genel klasmanda da liderliğimiz sürüyor.” diye konuştu.

“En az 4-5 yarışta kürsüde olmalıyım”
Sezonun çok iyi geçtiğine de vurgu yapan şampiyon pilot, “Şu anda sezon çok iyi gidiyor. Önümüzde 8 yarış var. Genel klasmanda avantajımız var tabii ama daha sezon uzun. 4-5 yarış daha iyi performans yapmam gerektiğini düşünüyorum, bu yarışlarda kürsüde olmayı başarabilirsem şampiyonluk adına konuşabiliriz.” ifadesini kullandı.

“Toprakla gurur duyuyorum”
Kawasaki Puccetti takımı adına Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele eden 18 yaşındaki Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun öğrencisi olduğunu hatırlatan Sofuoğlu, “Yetiştirdiğim öğrencim Toprak Razgatlıoğlu üst üste iki yarışta hem İspanya’da hem Hollanda da birincilikler kazandı. Onun bu başarısıyla da gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kenan Sofuoğlu, sürücüler klasmanında en yakın rakibinin 25 puan önünde 80 puanla lider durumda. Dünya Supersport Şampiyonası'nın 5. yarışı, 10 Mayıs'ta İtalya'nın Imola Pisti'nde koşulacak.
 

Sıradaki Haber
Sofuoğlu Hollanda'da zirvede
Yükleniyor lütfen bekleyiniz