Futbol

Beşiktaş Avrupa'da tur peşinde

26 Kasım 2014 Çarşamba 11:06 - Son Güncelleme 26 Kasım 2014 Çarşamba 11:15

Beşiktaş, Yunanistan temsilcisi Asteras ile deplasmanda karşılaşacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta maçında 27 Kasım Perşembe günü Yunanistan temsilcisi Asteras ile deplasmanda karşılaşacak.

Yunanistan'ın Tripolis kentindeki Theodoros Kolokotronis Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 22.05'te başlayacak. Karşılaşmayı Portekizli hakem Manuel De Sousa yönetecek. Sousa'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Rui Tavares ve Alvaro Mesquita yapacak. Maçın dördüncü hakemi olarak da Antonio Godinho görev alacak.

Grubun diğer maçında ise İngiltere'nin Tottenham takımı, henüz galibiyeti bulunmayan Sırbistan temsilcisi Partizan'ı ağırlayacak.

Tur için 1 puan yetiyor

C Grubu'nda topladığı 8 puanla Tottenham takımıyla zirveyi paylaşan Beşiktaş, Yunanistan deplasmanında 1 puan alması durumunda bile, bitime bir maç kala 2. tura çıkmayı garantileyecek.

Grupta Asteras, 4 puanla üçüncü, Partizan ise 1 puanla son sırada yer alıyor. Siyah-beyazlıların, Asteras karşısında kaybetmesi halinde ise turu geçecek takım, son maçlarda belli olacak. Son hafta Beşiktaş, Tottenham ile İstanbul'da, Asteras ise grupta iddiası kalmayan Partizan ile Belgrad'da karşılaşacak.

Beşiktaş'ta 3 eksik

Beşiktaş'ta 3 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Asteras karşısında forma giyemeyecek.

Tolga Zengin, Tomas Sivok ve Uğur Boral, sakatlıkları nedeniyle Yunanistan deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak. Sakatlığı geçen İsmail Köybaşı ise teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi durumunda takımdaki yerini alabilecek.

Veli Kavlak ceza sınırında

Beşiktaş'ın orta alan futbolcusu Veli Kavlak, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2 sarı kartı bulunan Veli, Asteras maçında sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve son hafta yapılacak Tottenham karşılaşmasında forma giyemeyecek.

İlk maç berabere bitti

Beşiktaş ile Asteras arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ilk maç 1-1 berabere sonuçlandı.

Siyah-beyazlılar, topla oynama oranında yüzde 64'e 36 üstünlük kurmalarına rağmen, Yunan temsilcisi karşısında galip gelemedi. Gökhan Töre'nin 33. dakikada attığı golle öne geçen Beşiktaş, 88. dakikada Parra'nın golüne engel olamadı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

İstatistiklerde Beşiktaş önde

C Grubu'nda yapılan 4 maçın ardından Beşiktaş, istatistiklerde Asteras'dan daha iyi bir performans sergiledi.

Beşiktaş, yaptığı 4 maçta toplam 58, Asteras ise 55 şut attı. "Kara Kartallar"ın yüzde 59'luk topa sahip olma oranına karşın, Yunan ekibi bu alanda yüzde 40'a ulaşabildi.

Asteras, Yunanistan Ligi'nde 7. sırada

Spor Toto Süper Lig lideri Beşiktaş'ın rakibi Asteras, Yunanistan Süper Ligi'nde 7. sırada bulunuyor.

Ligde oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alan ve 3 kez yenilen Yunan ekibi, 14 puan topladı. Asteras, son lig maçında deplasmanda Atromitos takımına 4-3 mağlup oldu.

Tottenham, Partizan'ı ağırlıyor

Grupta 8 puan ve aynı averajla Beşiktaş ile liderliği paylaşan Tottenham, herhangi bir iddiası kalmayan Partizan'ı ağırlayacak.

Londra'daki White Hart Lane Stadı'nda oynanacak karşılaşma yarın TSİ 22.05'te başlayacak. İki takım arasında Belgrad'da oynanan ilk maç 0-0 berabere tamamlanmıştı.

Puan durumu

C Grubu'nda 4. maçlar sonrasında puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y P
Beşiktaş 4 2 2 0 8 3 8
Tottenham 4 2 2 0 8 3 8
Asteras 4 1 1 2 5 8 4
Partizan 4 0 1 3 1 8 1
 

AA

Sıradaki Haber
Roma uzatmada yıkıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz