Futbol

Ücretsiz maça ilgi yok!

04 Eylül 2015 Cuma 23:00 - Son Güncelleme 04 Eylül 2015 Cuma 23:08

Biletleri ücretsiz olan karşılaşmaya futbol severler ilgi göstermedi

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı sebebiyle oynanan Gelibolu Dostluk Kupası'nı Türkiye Ümit Milli Takımı'nı 1-0 yenen Avustralya Olimpik Milli Takımı müzesine götürdü.

Türkiye'de Avustralya Dostluk Yılı, Avustralya'da ise Türkiye Dostluk Yılı'nın kutlandığı dönemde Dışişleri Bakanlığı ve Avustralya Büyükelçiliği'nin iş birliğiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen maç, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynandı.

Konuk ekip, karşılaşmanın 13. dakikasında Maclaren'in ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. İki takımın da net pozisyonlar bulduğu maçta, Türkiye'nin iki topu direğe takılırken, Avustralya, mücadele sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve maçı 1-0 kazandı.

Maç sonrasında düzenlenen kupa töreninde kazanan takıma kupası Avustralya Başkonsolosu Lino Strangis, TFF Amatör Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Avustralya Futbol Federasyonu Ulusal Performans Direktörü Luke Cassily tarafından verildi.

Takımı, yardımcı antrenör Emre Aşık çıkardı

Ümit Milli Takım'ı sahaya yardımcı antrenör Emre Aşık sürdü.

A Milli Takım'ın da teknik heyetinde yer alan teknik direktör Abdullah Ercan, ay-yıldızlı ekibin Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki Letonya ve Hollanda maçları için Konya'da olduğu için mücadeleye gelemedi. Ercan'ın yerini takımı, yardımcı antrenör Emre Aşık yönetti.

Abdullah Ercan'ın 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki Hollanda maçında Ümit Milli Takımı'n başında olacağı kaydedildi.

Tribünler boş kaldı

Mücadeleye Türk futbolseverler ilgi göstermedi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşma, ücretsiz olmasına rağmen tribünler boş kaldı. Müsabakayı yaklaşık 100 kişi tribünden seyretti.

Gençler takip ediliyor

Türkiye ile Avustralya'nın genç futbolcularını karşılaştıran Gelibolu Dostluk Kupası maçını farklı ülkelerden "scout"lar izledi.

Türkiye'den sadece Medipol Başakşehir'in oyuncu izleme ekibinin takip ettiği maçı, yurt dışından Almanya, İspanya ve İngiltere'den oyuncu izleme ekipleri de seyretti.

Scoutlar mücadele boyunca sürekli notlar aldı.

Sıradaki Haber
Dostluk Kupası Avustralya'nın!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz