Futbol

VİDEO | Kartal iddialı konuştu

01 Ekim 2014 Çarşamba 17:06 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 17:31

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Kartal, soruları yanıtladı.

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Kartal, Türkiye'nin en iyi takımı olduklarını ve sezonu şampiyon tamamlayacaklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından medya mensuplarıyla bir sohbet toplantısı yapan İsmail Kartal, yöneltilen soruları yanıtladı.

Ersun Yanal'ın görevini bırakması ve kendisinin teknik direktörlük görevine getirilmesi sürecinin çok ani geliştiğini, evine dahi gidemeden çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini söyleyen Kartal, takımına olan güvenini dile getirerek, "Türkiye'nin en iyi takımı biziz. Biz şampiyon olacağız. Tüm verilerde birinciyiz. Eksik olan taraflarımız var ama genelde baktığınız zaman bir çok takımdan iyi durumdayız. Benim ve bizim zamana ihtiyacımız var" dedi.

Yeni sezon öncesi takıma Diego Ribas'ın katıldığını ve kendilerine uygun bir futbol oynamaya çalıştıklarını vurgulayan sarı-lacivertli teknik adam, yöneltilen bazı eleştirileri fazla bulduğunu aktararak, "Bu eleştirileri hak etmiyoruz. İyiysek iyiyiz, kötüysek kötüyüz. Ben 19 senedir antrenörlük yapıyorum. Allah bana teknik direktörlüğü nasip etti . Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Metin Tekin, Muhammed Altıntaş, Erdal Keser, bizler bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülke futbolunun emekçisiyiz. Ben kendimi biliyorum. Dışarısı biraz bunu farklı tarafa çekmeye çalışıyor" diye konuştu.

Yoğun iş temposu nedeniyle evine gidememesi nedeniyle oğlunun gelip tesislerde kendisiyle kaldığı günlerin olduğunu aktaran Kartal, işlerini en doğru şekilde yapabilmek için gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

- "Başkan beni kadro için bir kez bile aramadı"

Sarı-lacivertli çalıştırıcı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kadro tercihlerine müdahalede bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

"Net söylüyorum. Yukarıda da Allah şahit. İsteyen inanır, isteyen inanmaz. Başkan beni kadro için bir kez bile aramadı. 'Şu oynasın' diye hiçbir şey söylemedi. Böyle bir şey kesinlikle olmadı" ifadelerini kullanan Kartal, şöyle devam etti:

"İnsanlar Fenerbahçe'yi yıpratmak için, başkan üzerinden, beni küçük düşürerek, bu tip yorumlarda bulunuyorlar. Ben göreve gelmeden bunlar konuşulmaya başlandı. Biraz da beni itibarsızlaştırmak için böyle yapıyorlar ve devam ediyorlar. Ben kendimi ve seviyemi biliyorum. Yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum."

- "Benim yıldızlarla sorunum yok"

Teknik direktör olarak kendisinin, takımdaki yıldız oyuncularla sorunu olduğu şeklinde söylentilerin kulağına geldiğini belirten İsmail Kartal, böyle bir durumun kesinlikle olmadığını vurguladı.

"Benim yıldızlarla sorunum" yok diyen Kartal, sarı-lacivertli ekipte ikinci adam olarak çalıştığı dönemlerde de yine aynı futbolcuları idare ettiğini kaydetti.

Ligde Trabzonspor ile yapılan maçın son dakikalarında Selçuk Şahin'i oyuna alması nedeniyle kendisine gelen eleştirilere değinen Kartal, "Biz bu ülkede Selçuk ve onun gibi oyuncuları çoğaltmalıyız. Onlar bu ülkenin evlatları. Fenerbahçe'ye 11 yıl hizmet etmek çok önemli. Trabzonspor maçının kalan son dakikalarında oyunu kontrolde tutabilmek için onu sahaya sürdüm. Takımın antrenörü olan, bu oyuncuların ruh halini bilen, psikolojisini bilen, yaşayan biziz. Her oyuncudan faydalanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Galatasaray'a karşı son 12 yılın en iyi istatistiklerini yakaladık"

İsmail Kartal, Galatasaray'a karşı oynadıkları TFF Süper Kupa maçında, rakiplerine karşı son 12 yılın en iyi istatistiklerini yakaladıklarını belirtti.

TFF Süper Kupa'da Galatasaray'a karşı sahada 120 dakika mücadele verdiklerini anlatan Kartal, "Son 12 yıldaki Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının teknik istatistiklerini çıkarttım. Son 12 yılda Galatasaray'a karşı teknik istatistiklerde en ezici üstünlük sağlayarak kazandığımız maç bu oldu. Topla oynama, pas, ikili mücadele, orta, gol pozisyonu, korner, topun sende kalması, topla buluşma oranları, aklınıza her ne geliyorsa. Her alanda üstünlük kurdu" diye konuştu.

- "Emenike olayı kapandı"

Fenerbahçe'nin ligde Gaziantepspor ile yaptığı maçta Emenike ve Emre Belözoğlu'nun saha içinde tartışmalarının hatırlatılması üzerine İsmali Kartal, bu konunun kapandığını belirtti.

Maçtan sonra konuyu birlikte oturup konuştuklarını anlatan Kartal, şunları kaydetti:

"Emenike olayı kapandı. Emre ile arasında bir şey yok. Emenike bu takımın en önemli oyuncularından bir tanesidir. Başka takımlarda ya da milli takımlarda hiç buna benzer olaylar olmuyor mu? Emenike, kalbi çok temiz bir çocuk. Bu adamlar savaş görmüş, yoklukta yetişmiş. 5 yaşından bu yana savaşla, kanla büyümüşler. Bu insanlar için hiçbir şey kolay değil. Yardımcı olmalıyız. Futbol altyapı eğitimi olarak çok güçlü olmayan bir futbolcu. Allah vergisi gücü, hızı ve yetenekleri var."

Oyundan çıkan bazı futbolcuların direkt olarak soyunma odasına gitmesi konusuyla ilgili ise Kartal, "Oyundan çıkan futbolcunun tavrı varsa da çok önemli değil. Dünyanın her yerinde futbolcular bunu yapıyor. Yapabilir. Olmaması daha iyi. Gelip oraya oturması daha iyi olur. Avrupa'da da izliyoruz. Dünyanın her yerinde oluyor. Duruma göre insanlar kendi sinirlerine hakim olamıyor. Önemli olan kalbinin içidir. Zorla, 'gel otur' diyecek halimiz yok. Ceza falan vermek istersek de olay farklı yerlere gider. Önemli olan samimiyettir" şeklinde görüş belirtti.

- "Derbilerin havası farklı olur"

İsmail Kartal, ligin 6. haftasında Galatasaray ile yapacakları derbi hatırlatılarak, yöneltilen bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Galatasaray'ın da sezon başında yeni hocası geldi. Yeni transferler yaptılar. Sistem olarak çeşitli formasyonlar deniyorlar. Teknik direktörleri Cesare Prandelli, oyuncularına göre, takıma göre bir şeyler oturtmaya çalışıyor. Biz de aynı şekilde bir şeyleri oturtmaya çalışıyoruz. Derbilerin havası ve atmosferi farklıdır. Hiçbir şey bahane olarak, avantaj ya da dezavantaj olarak gösterilemez. O andaki atmosfer belirleyici olur. Şu anda derbi maçını konuşmak doğru olmaz. Önce önümüzdeki Torku Konyaspor maçını kazanarak morallenelim, sonra derbiye bakarız."

Yeni transferleri Diego Ribas'ın adaptasyonuyla ilgili konuşurken, Türkiye'de sert futbol oynandığını dile getiren ve bunu "Kaos futbolu" olarak adlandıran Kartal, "Bu kapalı oyunlar karşısında biz büyük takımlar olarak tıkanıyoruz. Rakibi açmakta bazen zorlanıyoruz. Ama hep böyle olmaz. Bu takımların da oynamak zorunda kalacağı zamanlar gelecek. Diego da zaman içinde buna uyum sağlayacaktır. Doksan dakika da oynar, sonradan da oyuna girebilir. O önemli ve kariyerli bir oyuncu" şeklinde konuştu.

Kartal, takım olarak fiziksel açıdan sıkıntıları olmadığını belirtirken, "Eğer koşamazsak, sprint atamasak tamam ama bunların hepsini çok iyi yapıyoruz. Birlikte bir kaç maç galip gelip, özgüven kazanmaya ihtiyaç var. Biz Fenerbahçeyiz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkarız" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli teknik adam, "Zaman içinde bu takım iyi olacak. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz. Şampiyon olacağız. Son maçımızda mağlup olmamıza rağmen oyuncuların motivasyonları üst düzeyde. Onlara güveniyorum. Fenerbahçe'nin başarısı için burada çalışıyoruz. Oyuncular istekliler. Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Elimizdeki veriler bunları söylüyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz