Futbol

Fenerbahçe mezarlıkta maç yapmış!

01 Ağustos 2014 Cuma 10:17 - Son Güncelleme 01 Ağustos 2014 Cuma 10:43

Sheffield'ın stadı Bramall Lane'in üstü çim, altı ise mezarlık.

Sheffield taraftarlarının vasiyetleri üzerine cesetleri yakılıyor, çukurlar kazılarak külleri stada gömülüyor. F.Bahçeli futbolculara etkilenmesinler diye maçtan önce mezarlıkta top oynayacakları söylenmedi.

Duyunca şaşırdım. İnanamadım. 2-3 ayrı kişiye sordum. Hepsi aynı şeyi anlattı. F.Bahçe'nin dün gece maç oynadığı Sheffield'ın stadı Bramall Lane'in üstü çim, altı ise mezarlık.

Hiç şaşırmayın. 3.5 saatlik uçak yolculuğundan sonra Sheffiled'a geldik. Stat ile F.Bahçe'nin kamp yaptığı otel yan yana. Ersun Hoca ve Sheffield'lı yöneticilele yürüyerek stada gittik. Çimlerin üzerinde gezindik. Ersun Yanal çimleri beğenmedi. Sohbet ederken Sheffiled'ın Türk yöneticisi Selahattin Baki, kulağıma eğilerek, "Abi şu anda bastığım çimlerin altı mezarlıkla dolu" dedi.

MÜDÜR BİLE ANNE-BABASINI GÖMMÜŞ

Gayriihtiyari; "Hadi canım" dedim. İnanmadığımı görünce Sheffiled'lı başka bir yöneticiyi çağırdı. O da aynı şeyi tekrarladı. Daha sonra başka bir dost bularak yine sordum. O da doğruladı, hatta Bramall Lane'in yanında müze var. Müze müdürünün babası ile annesinin de statta gömülü olduğunu söyledi. Sheffield'ın 30 Nisan 1985'te açılan stadı Bramall Lane'in nasıl mezarlık olduğunu sordum, anlattı. Olay şöyle imiş:

ÜSTELİK STATTA GÖMÜLMEK DE BEDAVA

Sheffield'ın kulübünü seven onunla yaşayan çok koyu taraftarları varmış. Bunlar da ölmeden önce "Beni Sheffield Stadı'na gömün" diye vasiyette bulunurlarmış. Ölenlerin cesetleri yakılıyor, daha sonra zemine çukurlar kazılarak külleri orada toprağa veriliyormuş. Zeminin tamamı ölülerin külleri ile dolu imiş. Hatta kale arkasının yanlarına da geçmiş. Üstelik mezarlar bedava, para ile değil.

Sheffield'lı yöneticiler önümüzdeki günlerde bozulan zemini bakıma alacak. Hem yeni çim yapacaklar hem de boş olan mezar alanlarını işaretleyeceklermiş. Bramall Lane'e gömülmek isteyen kişilerin külleri, çimlerin en az 20 santim altında imiş.

AZİZ YILDIRIM MEZARLIK YAPTIRSIN

Sheffiled'ın Türk yöneticisi Selahattin Baki hem de tribünden gelen F.Bahçeli. Akşam sohbet ederken o da şöyle dedi: "Keşke bizim başkanımız Aziz Yıldırım da F.Bahçeliler'in gömüleceği bir F.Bahçe mezarlığı yapsa. Benden hazırlatması." Ancak bu haberi çarşamba günü Türkiye saati ile 19.00'da öğrendim. O gün yazmadım, çünkü rica ettiler. "Aman bunu futbolcular duymasın. Duygusal davranabilirler. Bizim oyuncular hassastır. Maçtan önce öğrenmesinler."

Alaattin METİN - AKŞAM

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz