Futbol

Demba Ba uçtu, onlar izledi

26 Kasım 2014 Çarşamba 10:17 - Son Güncelleme 26 Kasım 2014 Çarşamba 10:27

Demba Ba, ezeli rakiplerde forma giyen yıldızları gölgede bıraktı.

Beşiktaş'ın flaş transferi Demba Ba, ezeli rakiplerde forma giyen yıldızları gölgede bıraktı.

Kendisi gibi sezon başında Türkiye'ye gelen Goran Pandev ile Diego Ribas'ı her anlamda sollayan Senegalli golcü, sadece takımının en iyisi olmakla kalmadı lige de damgasını vurdu. Yıllık ücret bakımından Pandev ile beraber 2.5 milyon euro maaş alan 29 yaşındaki forvet, Brezilyalı Diego'nun ise 3.5 milyon euroluk maaşının gerisinde kaldı.

Performansıyla büyüleyen golcü oyuncu, Süper Lig'de 8 maçta 5 gol atarken, Avrupa kupalarında 7 karşılaşmaya 7 gol sığdırdı. Toplamda 15 mücadelede 12 gol atan Ba, Şampiyonlar Ligi'nde 3, ligde 2 maça çıkıp sıfır çeken Pandev ile 8 lig maçta skora katkı vermeyen Diego'ya adeta nal toplattı. Bu süreçte Demba Ba, bin 231 dakika sahada kalırken, halefleri Pandev, 200 ve Diego 467 dakika forma giyebildi.

Gözünü rekora dikti

Demba Ba, Avrupa'da farklı bir hedefe göz dikti. Senegalli forvet, Asteras ile oynayacakları karşılaşmada gollerine devam ederek, siyah-beyazlı takımın Avrupa'daki en golcü futbolcusu unvanına biraz daha yaklaşmayı hedefliyor.

Avrupa'da 7 golü bulunan Demba Ba bu sezon 14 gollü Oktay Derelioğlu ile 12 gollü Bobo'nun rekorlarını kırmaya çalışacak. Ba, Asteras karşısında 2 gol atması durumunda 9 gollü Pancu'yu yakalayarak Avrupa kupalarında takımının en golcü üçüncü oyuncusu olacak.

Afrika'da en iyi 11'e girdi

Senegal Milli Takımı'na sürpriz şekilde çağrılmayan Demba Ba, Afrika'da haftanın en iyi 11'ine seçildi. Beşiktaş'ın, Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği maçta 2 gol kaydeden yıldız futbolcu, Star Africa tarafından karmaya alındı. Galatasaray ağlarını iki kez havalandıran Trabzonsporlu Carl Medjani de haftanın en başarılı oyuncuları arasında gösterildi.

MİLLİYET

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz