Futbol

Borsada Galatasaray coşkusu

02 Mart 2015 Pazartesi 11:16 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 11:25

Galatasaray hisseleri ligde açılan puan farkıyla yükseliyor. İşte son durum...

Spor Toto Süper Lig'de rakipleri ile puan farkını açan Galatasaray'ın borsada işlem gören hisseleri yeni haftada yaklaşık yüzde 5 artarak yükselişini sürdürüyor.

Galatasaray hisseleri, önceki hafta futbol takımının liderliğe yükselmesi ile hızlı bir şekilde yükselişe geçerek haftalık bazda yatırımcısına yüzde 16,22 kazandırdıktan sonra, bu hafta rakipleri ile puan farkının açılması ile yükselişini devam ettirerek, yaklaşık 5'lik artışla güne 23,00 liradan başladı.

Güne 23,00 liradan başlayan Galatasaray hisseleri, açılışın ardından en yüksek 23,25 lirayı gördükten sonra gelen kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri vererek, önceki kapanışa göre yüzde 4,88 artışla 22,50 lira seviyesinde dengelendi.

Galatasaray için 7 puanlık hafta

Süper Lig'de önceki hafta Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi ile liderliği ele geçiren Galatasaray, ligin 22. haftasında aldığı galibiyet ve rakiplerinin puan kaybetmesi ile liderliğini korudu. Beşiktaş ile puan farkını 3'e çıkaran Galatasaray, Fenerbahçe ile ise bu hafta sonu yapılacak derbi öncesinde 4 puanlık farka ulaştı.

Hafta sonu oynanan maçlarda Galatasaray Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenmiş, en yakın rakibi Beşiktaş Balıkesirspor ile 2-2, ligde 3. sırada yer alan Fenerbahçe ise Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş düşüşte

Fenerbahçe hisseleri lider ile puan farkının 4'e yükselmesinin arından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 3 değer kaybederek 44.90 liraya gerilerken, Beşiktaş hisseleri ise yüzde 2,8 azalışla 2,42 seviyelerinden işlem görüyor. Ligde 6. sırada yer alan halka açık bir diğer spor şirketi Trabzonspor hisseleri ise bu akşam oynayacağı lig maçı öncesinde yüzde 0,66 artışla 1,51 lira seviyesinde bulunuyor.

En değerli "AŞ" Fenerbahçe

Galatasaray Sportif AŞ'nin toplam piyasa değeri cari fiyat ile 486 milyon liraya yükselirken, en yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi 1 milyar 124 milyon lira ile Fenerbahçe Futbol AŞ oldu. Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin toplam piyasa değeri 583 milyon liraya gerilerken, Trabzonspor Sportif AŞ'nin toplam piyasa değeri ise 151 milyon lira seviyelerinde bulunuyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz