Futbol

Ne Messi, Ne Ronaldo! En hızlısı Adriano

22 Ekim 2014 Çarşamba 10:24 - Son Güncelleme 22 Ekim 2014 Çarşamba 18:12

Brezilyalı oyuncu, 7 dakika içinde adını Şampiyonlar Ligi tarihine yazdırdı.

Ukrayna temsilcisi Shaktar Donetsk'in Brezilyalı golcü Luiz Adriano, BATE Barisov ağlarına üst üste bıraktığı gollerle UEFA Şampiyonlar Ligi tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

3 rekor birden

Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun yönetimindeki Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı BATE Borisov maçının ilk yarısında rakip filelere tam 6 gol yollarken, Ukrayna ekibinin Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano 7 dakika içinde 3 gol atarak turnuva tarihinin en hızlı hat-trick yapan oyuncusu oldu.

Önceki rekor Lyon formasıyla Bafetimbi Gomis'e aitti. Hırvatistan deplasmanında Dinamo Zagreb ağlarına 8 dakikada 3 gol bırakan Fransız golcü, takımının 7-1 kazandığı mücadeleye damgasını vurmuştu.

Öte yandan Luiz Adriano, BATE ağlarına ilk yarıda bıraktığı 4 golle Devler Ligi'nde bir maçın ilk yarısında 4 gol atan ilk futbolcu ünvanını elde etti. Yıldız futbolcu bununla da kalmayarak Lionel Messi'ye ait olan bir maçta en fazla gol atma rekoruna da ortak oldu.

Bir rekor da Shaktar'dan

Shakhtar, ilk yarıyı 6-0'lık skorla üstün tamamlarken, Ukrayna ekibi Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk yarıda 6 gol atan ilk ve tek takım oldu. (Goal.com)

Sıradaki Haber
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz