Futbol

Chelsea'den yarım düzine! Drogba...

22 Ekim 2014 Çarşamba 00:42 - Son Güncelleme 22 Ekim 2014 Çarşamba 01:45

Devler Liginde gecenin farklı skorlarından birine de Drogba'lı Chelsea imza attı

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. hafta maçında İngiliz ekisi Chelsea sahasında Maribor'u 6-0 mağlup etti. Karşılaşmada Chelsea adına Drogba da fileleri havalandırdı.

Chelsea ile Slovenya ekibi Maribor, Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibinin ilk golünü 13. dakikada Loic Remy kaydetti: 1-0,  Ancak Fransız oyuncu, 16'da sakatlanarak yerini Didier Drogba'ya bıraktı.

Drogba'dan 885 gün sonra bir ilk

Remy'nin yerine oyuna giren Fildişi Sahilli oyuncu 23. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımını 2-0 öne geçirdi. Bu Drogba'nın Çin ve Galatasaray kariyerinin ardından geri döndüğü Chelsea'de 885 gün sonra attığı ilk gol oldu.

31. dakikada bu kez Terry fileleri havalandırdı: 3-0. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

54. dakikada ise Filipe Luis'in soldan yerden ortasında Hazard'ın vuruşu savunmadan Viler'e çarpıp ağlara gitti ve Chelsea skoru 4-0 yaptı.

64. dakikada konuk ekip farkı azaltma şansını kullanamadı. Bu dakikada Ibraimi kazanılan penaltıyı direğe nişanladı ve Maribor bir golden oldu. Chelsea'de 77. dakikada penaltıdan skoru 5-0 yapan Hazard, 90. dakikada karşılaşmaya son noktayı koydu: 6-0

Bu sonuçla Chelsea 4 olan puanını 7 yaparak zirvedeki yerini korurken Maribor ise 2 puanda kaldı.

Grubun diğer maçında gol düellosu

G Grubu'nun diğer maçında Almanya temsilcisi Schalke 04, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u son dakika golüyle devirdi. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Alman ekibi, 90+3'te Moting attığı gol ile karşılaşmayı 4-3 kazandı. 

Schalke 04'ün diğer gollerini Obasi, Huntelaar ve Höwedes kaydetti. Sporting Lizbon'un golleri ise Nani ve Adrien Silva'dan (2) geldi.

Bu arada Höwedes'in attığı golün ortasını Türk oyuncu Kaan Ayhan yaptı. 

Schalke bu galibiyetle puanını 5'e yükseltirken, Sporting Lizbon ise 1 puanda kaldı.

Sıradaki Haber
Barça'dan Ajax'a geçit yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz