Futbol

PTT 1.Lig'in en değerlisi şampiyonluk istiyor

02 Eylül 2014 Salı 12:31 - Son Güncelleme 02 Eylül 2014 Salı 12:42

Bu sezon Süper Lig mücadelesi verecek 18 takımın en değerlisi Kayserispor.

PTT 1. Lig'in 2014-2015 sezonunda mücadele edecek 18 takım arasında kadrosu en pahalı ekip olan Kayserispor, şampiyon olarak yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, uzun yıllar Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren ve başarılarıyla adından söz ettiren sarı-kırmızılı ekip, yeni sezonda mücadele edeceği PTT 1. Lig'de piyasa değeri yüksek futbolculardan kurulu takımıyla dikkati çekiyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ta yer alan bilgilere göre, yeni sezonda PTT 1. Lig'de mücadele edecek takımların kadro değerleri sıralamasında, Kayserispor 25,45 milyon avro kadro değeriyle ilk sırada yer buldu.

- "PTT 1. Lig'in en iyi kadrosu bizde"

Kulüp basın sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu yaptığı açıklamada, takımlarının çok kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu söyledi.

Ortaköylüoğlu, kulüp olarak başta Bobo, Nobre, Biseswar ve Turgut Doğan Şahin gibi tecrübeli oyuncuların yanı sıra Okay Yokuşlu, Ömer Bayram, Sinan Bakış gibi gelecek vaat eden futbolculara sahip olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Geçen sezon şanssızlıklar sonucunda Spor Toto Süper Lig'e veda ettiklerini dile getiren Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"PTT 1. Lig'in en iyi kadrosu bizde diyebiliriz. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele ettiğimiz futbolcuların büyük bölümünü kadromuzda tuttuk. Ayrıca yaptığımız nokta transferlerle kaliteli olan takımımızı daha da güçlendirdik. Spor Toto Süper Lig'e çıkmanın yolu kaliteli oyunculara sahip olmak ve iyi takım olmaktan geçiyor, biz de kulüp olarak bunlara sahip olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah sezon sonunda tekrar şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig'e çıkacağız. Biz camia olarak takımımıza güveniyoruz. Bu zorlu yolda taraftarımızdan bize olan desteklerini artırarak, sürdürmelerini istiyoruz."

- Ligin en değerli oyuncusu da Kayserispor'dan

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Kayserispor'un, transferin son gününde Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Turgut Doğan Şahin, Transfermarkt'ın değerlendirmesinde, PTT 1. Lig'de bu sezon forma giyecek oyuncular arasında en değerli isim olarak, 2,8 milyon avro bedelle gösterildi.

Ligin piyasa değeri en yüksek futbolcusu olarak gösterilen Turgut Doğan Şahin'i, 2,75 milyon avro değerle yine Kayserispor'dan genç orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu takip etti.

Öte yandan, ligin en değerli ilk 20 futbolcusu sıralamasında en pahalı takım olan Kayserispor'dan 8 oyuncu kendisine yer buldu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz