Futbol

Türkiye'de şike iddiası! İşte o 3 maç

07 Ekim 2015 Çarşamba 14:16 - Son Güncelleme 07 Ekim 2015 Çarşamba 14:21

Singapurlu iki kişi, Türkiye'de şike yapmakla suçlanıyor.

Singapurlu iki kişi, 2013 yılında Türkiye'de oynanan üç hazırlık maçında şike yaptıkları suçlamasıyla mahkeme karşısına çıktı.

Singapur basınında yer alan haberlerde, Rajendar Prasad Rai (42) ve Shree Manish Kalra'nın (22), 2013 yılının ocak ve şubat aylarında farklı ülke takımlarının Antalya'da oynadığı üç hazırlık maçına şike karıştırdıkları gerekçesiyle yerel bir mahkemede yargılandığı belirtildi.

İş adamlığı yapan Rai'nin karşılaşmaların sonucuna etki etmek amacıyla Kalra aracılığıyla Makedonyalı olduğu belirtilen üç hakeme farklı miktarlarda ödeme yaptığı ifade edildi.

Söz konusu hakemlere ilk olarak 11 Ocak 2013'te Belçika'nın Charleroi ve Hollanda'nın Venlo ekiplerinin karşılaştığı maç için 25 bin avro ödendiği bildirildi.

Suçlamaların geçtiği Romanya'nın Steaua Bükreş ile Avusturya'nın Sturm Graz takımlarının 1 Şubat 2013'te oynadığı maçın ayarlanması adına hakemlere 27 bin avro verildiği öne sürüldü.

Son olarak Steaua Bükreş ile Rusya'nın Dinamo Moskova takımları arasında 3 Şubat 2013'te oynanan mücadele için de hakemlere 15 bin avro ödeme yapıldığı kaydedildi.

Yargılanan iki Singapur vatandaşının, suçlu bulunmaları halinde 5 yıla kadar hapis ve 100 bin dolar para cezası alması bekleniyor. Davanın sonraki duruşması 2 Kasım'da görülecek.

Sıradaki Haber
Filistin-Suudi Arabistan maçı ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz