Diğer Sporlar

İzmirli kadın hentbolcular 9. kez Avrupa'da

30 Ekim 2014 Perşembe 11:18 - Son Güncelleme 30 Ekim 2014 Perşembe 11:26

İzmir BB Kadın Hentbol Takımı, bu yıl Challenge'da Türkiye'yi temsil edecek.

Hentbolda Türkiye'yi Kadınlar Challenge Kupası 2. turunda Belarus'tan Gorodnichanka ile karşılaşacak İzmir Büyükşehir Belediyespor'un antrenörü Celal Gençoğlu, "İlk turu geçip, yolumuza devam etmek istiyoruz."

Gençoğlu, geçen seneki kadrolarından 6 oyuncularını kaybettiklerini, bu yıl da gençlerin yanında tecrübeli isimlerle yollarına devam ettiklerini kaydetti.

Ligde ilk 3 maçta 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldıklarını kaydeden Gençoğlu, "Ligde yine ilk 5'te yer alıp Avrupa Kupası'na katılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Gençoğlu, kulüp olarak Avrupa Kupası'nda oynamaya alışık olduklarını ancak eskisi gibi güçlü kadrolarının olmadığını söyledi. Her şeye rağmen bu sene yer alacakları Challenge Kupası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini kaydeden Gençoğlu, şöyle konuştu:

"Takım olarak henüz tam istediğimiz seviyede değiliz. Ancak ilk turu geçmek ve iyi sonuçlar almak istiyoruz. Challenge Kupası'nda ilk turda eşleştiğimiz Belarus ekibi Gorodnichanka ile ilk maçımızı dışarıda oynamamız bir avantaj. Oradan avantajlı bir sonuçla gelip, burada turu geçmek istiyoruz. Rakibimiz bizimle hemen hemen denk bir takım. Yaş ortalamamız da hemen hemen aynı. Kendi evinde iyi oynayan ekibin bir üst tura çıkacağını tahmin ediyorum."

Avrupa kupaları

Avrupa kupalarında bugüne kadar 28 maça çıkan İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu maçlarda 12 galibiyet ve 16 yenilgi aldı.

İlk kez 1999-2000 sezonunda EHF Kupası'nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, Rus ekibi AGU Adyif Majkop yenilerek elenmişti. Son olarak 2012-2013 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden İzmir temsilcisi, 2. turdan başladığı kupada İsviçre'den Yellow Winterthur'u elemesine rağmen bir üst turda Alman Bayer Leverkusen'i geçememişti.

İzmir temsilcisi Avrupa'da en başarılı sezonunu 2008-2009'da geçirdi. O sezon da Challenge Kupası'nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, yarı finalde Alman ekibi Thüringer'e ilk maçta 34-28 yenilmiş, ikinci maçı 32-27 kaybederek finale çıkamamıştı.

Bu sezon rakip Belarus'tan

Bu sezon Challenge Kupası 3. turunda Gorodnichanka ile karşılaşacak İzmir Büyükşehir Belediyespor, ilk maçını 15 Kasım Cumartesi günü Belarus'ta, rövanş maçını ise 23 Kasım Pazar günü İzmir'de oynayacak.

Avrupa kupalarında 12. kez yer alan Belarus ekibi daha önce Türk ekipleriyle hiç karşılaşmadı.

Sıradaki Haber
Hentbolda gruplar belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz