Diğer Sporlar

Yeşilırmak olimpiyatta madalya istiyor

02 Mart 2015 Pazartesi 12:12 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 12:20

Milli güreşçi:"Tek düşüncem 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp,madalya kazanmak."

Türk güreşinde bir çok ilke imza atan Rus asıllı Elif Jale Yeşilırmak, "Tek düşüncem 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp, madalya kazanmak" dedi.

Yeşilırmak, AA'ya yaptığı açıklamada, 2015'teki Dünya Şampiyonası için çok yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü, bu kapsamda İsveç'te kamp yaptığını söyledi.

Milli takımın kamplarına da katıldığını kaydeden Yeşilırmak, şöyle konuştu:

"2015'te Dünya Şampiyonası'na kadar değişik ülkelerdeki kamplarla çalışmalarımı sürdüreceğim. Öncelikli hedefim şampiyonada başarılı olup, olimpiyatlara gitmek. 2012'deki Londra Olimpiyatları'na katılmak hayatımdaki en harika tecrübeydi. Tek düşüncem 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp, madalya kazanmak. Geçen seneki dünya şampiyonasında sakatlığıma rağmen elimden geleni yapıp bronz madalya kazanmıştım. Bu sene başarılı olmak istiyorum. Bunun için çok iyi hazırlanıyorum."

Yeşilırmak, Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nda yer alıp almamaya henüz karar vermediğini kaydetti.

Kadın güreşinin son dönemde artan bir ivme yakaladığını belirten Yeşilırmak, "Altyapımız iyi durumda. Yıldızlar ve gençlerde çok iyi gidiyoruz, buradaki başarılar zamanla büyüklere de yansıyacak" diye konuştu.

Yeşilırmak, milli formayı tercih etmekten dolayı gururlu duyduğunu, bu seçimden dolayı çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Elif Jale Yeşilırmak

Daha önce Yulia Rekvava ismiyle Rus milli takımıyla mücadele eden Trakya Birlik Spor Kulübü sporcusu Elif Jale Yeşilırmak, 2011'de güreş milli takımına transfer oldu.

2011'de Dünya Şampiyonası'nda yirminci olan Yeşilırmak, 2012'de onikinci, 2014'te ise üçüncü oldu.

2012 Londra Olimpiyatları'nda mindere çıkan Yeşilırmak, kadın güreşinde olimpiyatlarda mücadele eden ilk sporcu olmuştu.

2013'te 63 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak, Akdeniz Oyunları'nda birinciliği elde etmişti.

58 kiloda Japon Kaori Icho, Rusya'dan Valeria Koblova ve Belarus'tan Anastassia Huchok'tan sonra dünya sıralamasında 4. durumda bulunan Elif Jale Yeşilırmak, 2014'te Dünya Şampiyonası'nda üçüncü, Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası'nda ise birinciliğe ulaşmıştı.

Sıradaki Haber
Kadınlar mindere çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz