Basketbol

"Her şey parayla olmuyor"

01 Nisan 2015 Çarşamba 14:24 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 14:30

''Takımdaşlık ve iyi çalışma bazı şeyleri beraberinde getiriyor''

Türkiye Basketbol Ligi'nde aldığı galibiyetlerle play-off hayalini gerçekleştirmek için önemli bir adım atan Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, oynadığı son 5 karşılaşmayı da kazanarak taraftarlarını memnun etti.

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, ikinci yarının ilk maçında evinde Trabzonspor Medical Park'a 92-74 yenildi. Deplasmanda TOFAŞ ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, Bursa ekibine de 75-47 mağlup oldu. Daha sonra Pınar Karşıyaka'ya 100-93, Galatasaray Liv Hospital'e 81-80 yenilen Torku Konyaspor, düşme korkusu yaşamaya başladı.

Bulunduğu durumdan çıkış yolu arayan yeşil-beyazlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 85-82 yendi. Galibiyet serisini devam ettirmek isteyen Torku Konyaspor, deplasmanda Rönesans Ted Ankara Kolejliler'i 90-87, sahasında taraftar desteğini de arkasına alarak, Muratbey Uşak Sportif'i 89-86 yendi.

Arka arkaya üç galibiyet alan Torku Konyaspor, 23. haftada Banvit'e konuk oldu. Çekişmeli geçen müsabakada Torku Konyaspor Basketbol Kulübü sahadan 99-89 galip ayrıldı. Geçtiğimiz hafta sahasında NSK Eskişehir Basket'i ağırlayan yeşil-beyazlılar, play-off hayali için önem taşıyan maça etkisiz başladı. Sonraki periyotlarda rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Konya ekibi, sahadan 92-89 galip ayrılmasını bildi.

Son 5 maçında galibiyet elde eden "Potanın Kartalları", kulüp tarihine geçti. 12 galibiyet ve 36 puanla 7. sıraya çıkan Torku Konyaspor, "play-off" hayalini gerçekleştirmek için önemli bir adım attı.

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başkan Yardımcısı Kerem Öten, yaptığı açıklamada, 5 maçta çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Ligin ikinci yarısında büyük takımlar dahil 5'te 5 yapan başka ekibin olmadığını belirten Öten, "Takımımız gerçekten çok iyi bir performans sergiledi. Kulüp tarihine geçtik. Bunda taraftarımızın da çok büyük payı var. Müsabakalarda muazzam bir atmosfer oluşturuyorlar" dedi.

"Her şey parayla olmuyor"

Öten, bu hafta Darüşşafaka Doğuş'a konuk olacaklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Darüşşafaka Doğuş'u yenerek galibiyet serimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Konya'ya ve taraftarımıza Avrupa kupasında mücadele etme mutluluğunu yaşatmak istiyoruz. Lige başlamadan, 'Torku Konyaspor, sezonun bitimine 6 hafta kala 12 galibiyetle 7. sırada yer alacak' denilseydi, basketbol otoriteleri gülerdi. Her şey parayla olmuyor. Takımdaşlık ve iyi çalışma bazı şeyleri beraberinde getiriyor."

Oyuncuları Sean Williams'ın numunesinde yasaklı madde çıkmasının ardından başantrenör Aziz Bekir'in transfer yapılmasını istediğini dile getiren Öten, bütçeleri doğrultusunda takıma yeni birini kazandırmak istediklerini ifade etti.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz