Basketbol

"Demirel'in 20 senelik felsefesi bitmiştir"

02 Mart 2015 Pazartesi 09:48 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 10:01

Galatasaray'dan, Anadolu Efes maçının hakemlerine ve TBF'ye büyük tepki geldi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay, Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ın Anadolu Efes'e 77-75 kaybettiği maçtaki hakem yönetimine büyük tepki gösterdi.

 "Hakemler ise bu ziyafete tuz biber ektiler"

Cem Kınay, AA'ya yaptığı açıklamada, Galatasaray Liv Hospital ve Anadolu Efes takımlarının maçta basketbolseverlere adeta bir ziyafet verdiklerini anlatarak, "Hakemler ise bu ziyafete tuz biber ektiler. Anadolu Efes maçında hakemler, oyunun gidişatını etkileyip, aleyhimize önemli hatalar yaptılar. Tüm bunlar da kamuoyunun önünde oldu. Son dönemde, hakemler çok fazla hata yapmaya başladılar" dedi.

"Turgay Demirel'in dönemi artık bitti"

Türkiye Basketbol Federasyonu'nda başkan Turgay Demirel'in döneminin artık bittiğine inandıklarını aktaran Kınay, "Bence Turgay Demirel'in 20 senelik felsefesi, artık bitmiş ve çökmüştür. Bu hakemler, Turgay Demirel liderliğinde sürekli hatalar yapıyorlar. Federasyona artık yeni bir başkan ve yeni bir felsefe gerekiyor. Çok yazık. Türkiye'de basketbol, futbol kadar sevilen bir spor. Son yıllarda hem kulüp hem de milli takımlar düzeyinde başarılar kazanılıyor. Bu başarıların hakemler ve Turgay Demirel'in gölgesinde kalması, basketbola büyük zarar veriyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın Türkiye'deki en büyük taraftar kitlesine sahip olduğunu ve sarı-kırmızılı taraftarların bu gidişattan hiç memnun olmadığını dile getiren Cem Kınay, "Taraftarlarımız, Turgay Demirel'in kasten bu duruma neden olduğunu düşünüyor. Maçlarımızı herkes takip ediyor ve yaşanılan haksızlığa müthiş bir tepki var. Bizce artık Turgay Demirel dönemi bitmiştir ve ülke basketbolunun yeni bir idare ile felsefeye ihtiyacı bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Hocamızın, Fenerbahçe Ülker maçına gitmesinin önünü kestiler"

Cem Kınay, oyuncuları Zoran Erceg'e peş peşe yapılan iki faulün çalınmadığını, ardından oyuncunun ve başantrenörleri Ergin Ataman'ın tepkilerine hemen teknik faulle yanıt verildiğini söylerken, Fenerbahçe Ülker maçı öncesi bunun kasten yapıldığını düşündüklerini ifade etti.

Galatasaray taraftarlarının yaşanan duruma tepkili olduğunu vurgulayan Kınay, şunları söyledi:

"Önümüzde Fenerbahçe Ülker ile yapacağımız önemli bir karşılaşma var ve başımıza bunlar geliyor. 'Kasti mi yapılıyor?' diye düşünmeye başladık. Oyun içinde hocamıza direkt olarak iki teknik faul çaldılar. Dolayısıyla Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker maçında takımın başında bulunamayacak. Şimdi 20 milyon taraftarımız da buna isyan ediyor. Galatasaray, basketbolda hakem hataları yüzünden şampiyonluk kaybetmiş bir takım ve konu oldukça taze. Turgay Demirel ve federasyonundan en mağdur olmuş takım biziz ve hala devam ediyor. Bugün maçı milyonlarca insan izledi. Çok yüksek düzeyde bir basketbol oynandı. Her iki takım da üst düzey bir oyun sergiledi. Bu sahanın içinde kalmalıydı. Kimin yendiği önemli değil ama hakemlerin sonuca böyle direkt etki yaptığı az maç vardır. Hocamızın, Fenerbahçe Ülker maçına gitmesinin önünü kestiler. Zoran Erceg, basketbolun en centilmen, sakin oyuncularından birisidir. Hakemler onu bile çıldırtma noktasına getirdi."

"Yönetim olarak gereğini yapacağız"

Cem Kınay, yaşanan durumla ilgili kulüp yönetim kurulu olarak gereğini yapacaklarını söyledi.

Federasyonun tutumu ve hakem yönetimleriyle ilgili duydukları öfkenin büyük olduğunu belirten Kınay, "Biz de Galatasaray yönetimi olarak gereğini yapacağız. Artık susmak istemiyoruz. Taraftarımız ve camiamız, mevcut durumda mağdur oluyor. Yönetimde konuyu ele alıp, bir eylem planı çıkaracağız. Artık bu şekilde davranılmasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz